Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Ускршњу радост поделили с верницима

Датум: 21.04.2019.

Хришћански верници који поштују Грегоријански календар, данас славе Ускрс. Жупник Тибор Кунц служио је Ускршњу мису, а њој су, поред верника, присуствовали Станислава Хрњак, председница градске Скупштине и члан ГВ, Имре Кабок. У обележавање највећег хришћанског празника, и ове године, укључили су се волонтери Канцеларије за младе и чланови Дечијег позоришта "Лане". На платоу испред Римокатоличке цркве, они су верницима поделили неколико стотина фарбаних јаја.

 

ОПШИРНИЈЕ

Празник племените борилачке вештине, у Кикинди више од 500 џудиста

Датум: 20.04.2019.

Кикинда и Џудо клуб “Партизан”, овог викенда, домаћини су 36. Међународног џудо купа за млађе узрасне категорије. Под сводовима Хале “Језеро” одржава се и 11. Меморијал “Драган Цигановић Цига”, у част џудо легенде Кикинде и Србије. Своје умеће показаће више од 500 џудиста из чак једанаест држава. Рекордан број држава учесника потврђује да је, и у међународним оквирима, Кикинда препозната као град џудоа. Таквог је мишљења Светислав Вукмирица из Џудо клуба “Партизан”. Он каже да је ово истински празник племените борилачке вештине и потврда да је Кикинда град спорта.

 

ОПШИРНИЈЕ

“Еко недеља” окупила више од 1.000 суграђана свих генерација

Датум: 19.04.2019.

Бројни и разноврсни садржаји 5. “Еко недеље” потврдили су сврсисходност велике еколошке акције коју током априла реализује градски Секретаријат за заштиту животне средине, пољопривредну и рурални развој. По броју учесника свих генерација, овогодишња “Еко недеља” надмашиће претходну. Лањској акцији одазвало се око 1.300 људи, а овогодишња ће бити још масновнија. Наредне седмице планирана су два преостала сегмента, подела флајера поводом обележавања Дана планете Земље и традиционално уређење Симићевог салаша.

 

 

ОПШИРНИЈЕ

Сајам цвећа улепшали и костимирани малишани

Датум: 17.04.2019.

Пролећни Сајам цвећа окупио је на платоу испред Градске куће седамнаест излагача. Украсно и саксијско свеће, дентролошки материјал, али и корпице, венчиће, осликана јаја и разни други маштовити ускршњи поклончићи доминирају на штандовима излагача из Новог Сада, Темерина, Новог Бечеја, Бечеја, Врбаса, Иђоша, Београда и Кикинде.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 293  глас(ов)(а)

Срећан Ускрс


Srećan Uskrs

Услужни центар


Почев од среде, 06.02.2019. године, плаћање административних такси у Услужном центру могуће је извршити и банкарским платним картицама. 

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.