Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Kikinda ima kvalitetne mere populacione politike

Datum: 20.08.2019.

Država je spremna da pomogne kako bi se dodatno osnažile postojeće mere populacione politike koje realizuje Grad Kikinda, a poželjno je i uspostavljanje vertikalne linije populacione politike. To je suština razgovora ministarke bez portfelja, dr Slavice Đukić Dejanović i gradonačenika Pavla Markova. Tokom sastanka je konstatovano da se, pored pronatalitetne politike i stimulisanja rađanja, mora rešiti i problem aktivnog starenja.

 

OPŠIRNIJE

Mokrinčanima Banat u srcu

Datum: 19.08.2019.

Prvo učešće članova KUD-a „Mokrin“ na manifestaciji „Kikindsko leto“ još dugo će prepričivati članovi ovog sjajnog ansambla, ali i publika. Kikinđani su ovacijama ispratila koreografije i program pevačkih grupa KUD- a „Mokrin“. Na sceni u dvorištu Kurije, predstavilo se pedesetak folkloraša.

 

OPŠIRNIJE

U Novim Kozarcima održana prva „Pekmezijada“

Datum: 19.08.2019.

Novi Kozarci i ovaj deo Banata dobili su novu gastronomsku manifestaciju. Novokozaračko udruženje žena „Narcis“ osmislio je i realizovalo prvu „Pekmezijadu“. Devet ekipa nadmetalo se u pripremanju pekmeza od šljiva. Po oceni žirija, najukusniji pekmez pripremila je ekipa OŠ „Ivo Lola Ribar“ iz Novih Kozaraca. Drugo mesto pripalo je komšinicama iz Ruskog Sela, ekipi „Jedinstvo“. Da bivši akcijaši dobro barataju i varjačom, a priprema pekmeza nije im strana, potvrdili su članocv kikindske DORE. Na premijernoj „Pekmezijadi“, bivši Titovi udarnici zauzeli su treće mesto.

 

OPŠIRNIJE

Istinit događaj verno dočarali u komediji “Laži me”

Datum: 18.08.2019.

Da je izvođenje hit predstava u dvorištu Kurije omiljen segment “Kikindskog leta” potvrdila je slika tokom i nakon završetka pitke komedije “Laži me”, u režiji Dragoslava Dabića, koju su izveli Sandra Bugarski i Aleksandar Dunić. Iako je ova predstava, silom prilika, “uskočila” umesto ranije najavljene “Nisam lud da umrem gladan”, publika je potpuno sita napustila Kuriju. Aplauzima je nagradila glumce koji su verno dočarali kako zvuče sitne, ali i one teške laži koje su pokidale tolike veze. Lepomir (Aleksandar Dunić) i Ružica (Sandra Bugarski) nakon 25 godina braka odlučuju da otputuju u banju, u kojoj su proveli medeni mesec. Zaglavljeni na seoskoj železničkoj stanici, čekajući voz koji nikako da dođe, supružnici upadaju u komičan lavirint sumnji, poluistina i intriga koje ih dovode na ivicu apsurda.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 407  glas(ov)(a)

Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.