Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Predavanje o zdravim principima ishrane, važna i kontrola užina

Datum: 16.10.2019.

Povodom obeležavanja Svetskog dana hrane za učenike Ekonomsko-trgovinske škole, buduće konobara i kuvare, organizovano je predavanje „Pravilna ishrana-dostupna i pristupačna svima, za svet bez gladi“. O zdravim principima ishrane, đacima je pričala dr Sanja Brusin Beloš iz Zavoda za javno zdravlje Kikinda.

 

OPŠIRNIJE

Sve je na platou ispred Kulturnog centra danas bilo u znaku meda i pčelinjih proizvoda.

Datum: 12.10.2019.

Članovi Udruženja pčelara "Kikinda” priredili su 6. manifestaciju izložbeno prodajnog karaktera “Kikindski pčelari Kikinđanima 2019“. Med i ostale pčelinje proizvode predstavilo je 15 izlagača iz našeg grada, okolnih sela, Bečeja, Bačkog Gradišta, kao i goste iz Rumunije. Saša Čolak, predsednik Udruženja pčelara "Kikinda”, ukazao je da ovom manifestacijom žele sugrađanima da afirmišu med kao zdravu i najdugovečniju namirnicu, ali i da popularizuju pčelarstvo.

 

OPŠIRNIJE

Prednosti govornog softvera predstavljene slepim i slabovidim osobama

Datum: 11.10.2019.

Povodom obeležavanja Svetskog dana belog štapa, članovima Organizacije slepih „Severni Banat“ predstavljen je govorni softver na mobilnim telefonima i kompjuterima. Zahvaljujući sofveru koji je nastao uz podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, slepe i slabovide osobe mogu da mobilne telephone i kompjutere koriste kao i videći ljudi. Nikola Đorđević, predsednik gradske Organizacije slepih Beograd, ukazao je da je softver je besplatan i da bez problema može d se instalira. Prema njegovim rečima, uz pomoć otg softvera slepe i slabovide osobe mogu da koriste sve funkcije telefona.

 

OPŠIRNIJE

Nova akcija “Kikindskog bebi kluba”, pokloni za 120 srećnih porodica

Datum: 09.10.2019.

Stanislava Hrnjak, predsednica gradske Skupštine, uručila je danas bebi pakete roditeljima mališana koji su rođeni tokom juna, jula i avgusta. U okviru plemenite akcije "Kikindskog bebi kluba" obezbeđeno je 120 paketa, čija pojedinačna vrednost iznosi oko 8.000 dinara. Popred najosnovnije bebi opreme, roditelji su i ovoga puta dobili multifukcionalne stolice.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 453  glas(ov)(a)

Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.