Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Кинеским сликарима и вајарима испиративни Кикинда и “Терра”

Датум: 16.06.2019.

На позив кикиндског Културног центра, гости нашег града су ликовни уметници и вајари из Кине. Део чланова удружења” Пријатељи беле кутије” данас је стварало у Атељеу “Терра”. Место неисцрпне вајарске инспирације оставило је снажан утисак и на кинеске вајаре. За другу групу кинеских уметника уприличена је ликовна колонија у Културном центру, а са њима су стварали и кикиндски сликари. Босиља Срдић, заменица градоначелника, поздрављајући госте из пријатељске земље, изразила је уверење да ће Кикинда и “Терра” бити инспиративни кинеским сликарима и вајарима.

 

ОПШИРНИЈЕ

Основци видели своје музичке и спортске идоле, и јутјуб звезде

Датум: 15.06.2019.

Дводневне манифестација “Распуст за све”, коју је локална самоуправа по први пут даровала најмлађим суграђанима, превазишла је очекивања основаца и њиховим нешто старијих другара. Кикинђани су се дружили са музичким и спортским идолима, али и јутјуб звездама. Највеће интересовање изазвао је долазак Ане Лазаревић. Седамнаестогодишња јутјуберка Анна има велики број пратилаца на друштвеним мрежама.

 

ОПШИРНИЈЕ

Банаћанке у Новим Козарцима представила своја умећа и рукотворине

Датум: 15.06.2019.

Завод за равноправност полова организовао је у Новим Козарцима, трећу по реду, “Изложбу предузетничких вештина жена на селу” која за циљ има промоцију њихових рукотворина, али и овдашњих туристичких потенцијала. Представнице око 40 удружења из Кикинде, околних села и овог дела Баната представиле су своје активности. Директорка Завода за равноправност полова, Диана Миловић, указала је да посебан акценат стављају на жене из сеоских средина.

 

ОПШИРНИЈЕ

Кикинда се поноси хуманистима великог срца

Датум: 14.06.2019.

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви, у кикиндском Црвеном крсту уприличена је додела признања најхуманијим суграђанима и колективима који су предњачили у акцијама даривања драгоцене течности.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 350  глас(ов)(а)

Услужни центар


Почев од среде, 06.02.2019. године, плаћање административних такси у Услужном центру могуће је извршити и банкарским платним картицама. 

Е-управа


Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.