Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Предавање о здравим принципима исхране, важна и контрола ужина

Датум: 16.10.2019.

Поводом обележавања Светског дана хране за ученике Економско-трговинске школе, будуће конобара и куваре, организовано је предавање „Правилна исхрана-доступна и приступачна свима, за свет без глади“. О здравим принципима исхране, ђацима је причала др Сања Брусин Белош из Завода за јавно здравље Кикинда.

 

ОПШИРНИЈЕ

Све је на платоу испред Културног центра данас било у знаку меда и пчелињих производа.

Датум: 12.10.2019.

Чланови Удружења пчелара "Кикинда” приредили су 6. манифестацију изложбено продајног карактера “Кикиндски пчелари Кикинђанима 2019“. Мед и остале пчелиње производе представило је 15 излагача из нашег града, околних села, Бечеја, Бачког Градишта, као и госте из Румуније. Саша Чолак, председник Удружења пчелара "Кикинда”, указао је да овом манифестацијом желе суграђанима да афирмишу мед као здраву и најдуговечнију намирницу, али и да популаризују пчеларство.

 

ОПШИРНИЈЕ

Предности говорног софтвера представљене слепим и слабовидим особама

Датум: 11.10.2019.

Поводом обележавања Светског дана белог штапа, члановима Организације слепих „Северни Банат“ представљен је говорни софтвер на мобилним телефонима и компјутерима. Захваљујући софверу који је настао уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, слепе и слабовиде особе могу да мобилне телепхоне и компјутере користе као и видећи људи. Никола Ђорђевић, председник градске Организације слепих Београд, указао је да је софтвер је бесплатан и да без проблема може д се инсталира. Према његовим речима, уз помоћ отг софтвера слепе и слабовиде особе могу да користе све функције телефона.

 

ОПШИРНИЈЕ

Нова акција “Кикиндског беби клуба”, поклони за 120 срећних породица

Датум: 09.10.2019.

Станислава Хрњак, председница градске Скупштине, уручила је данас беби пакете родитељима малишана који су рођени током јуна, јула и августа. У оквиру племените акције "Кикиндског беби клуба" обезбеђено је 120 пакета, чија појединачна вредност износи око 8.000 динара. Попред најосновније беби опреме, родитељи су и овога пута добили мултифукционалне столице.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 453  глас(ов)(а)

Плати картицом и победи


 ОПШИРНИЈЕ

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.