Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Са Влатком Стефановским испратили “Дане лудаје” и дочекали јесен

Датум: 24.09.2018.

Последње концертно вече “Дана лудаје” оправдало је очекивања бројне публике, која је са уживањем испратила двочасновни наступ легендарног Влатка Стефановског. На сцени су му друштво правили Дино Милосављевић и Ђоко Максимовски. Влатко Стефановски трио у овој постави наступа већ 18 година. Највеће емоције изазвали су антологијски хитови које је Влатко Стефановски изводио са групом “Леб и сол”, а концерт је окончан “Бистром водом”.

 

ОПШИРНИЈЕ

То може само Лепа Брена, концерту присуствовало 30.000 људи

Датум: 23.09.2018.

Лепа Брена се потрудила и успела да надмаши сва очекивања публике и организатора манифестације “Дани лудаје”. Хорски је са њом, у суботу увече, певало рекордних  30.000 људи, а значај број пристигао је из Румуније. Уочи спектакуларног концерту, Лепа Брена се присетила почетка каријере која је почела у Кикинди, у хотелу “Нарвик”.

 

ОПШИРНИЈЕ

Педесетак излагача на традиционалном Сајму предузетника

Датум: 23.09.2018.

И на овогодишњим “Данима лудаје” представљају се домаћи и инострани привредници и предузетници. Дванаести мини Сајам предузетника окупио је око 50 излагача из Румуније, Мађарске, Босне и Херцеговине, Хрватске и Србије. Председника Општег удуржења предузетника Кикинда, Синиша Пашић, каже да „Дани лудаје“ имају велики значај за ову браншу.

ОПШИРНИЈЕ

На 33. “Данима лудаје” постављени нови апсолутни рекорд

Датум: 22.09.2018.

Стеван Мартић из Земуна, нови је апсолутни рекордер “Дана лудаје” са тиквом од скоро три метра. Победничка тиква има тачно 295 центиметара, а њему је припао пехар и новчана награда од 100.000 динара. Идентичан новчани износ припао је и његовој вереници Дијани Вукадиновић из Јарка. У престоницу џиновских бундева она је донела тешкашицу која вага 341, 5 килограма.

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 139  глас(ов)(а)

33. ДАНИ ЛУДАЈЕ


 

У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.