Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Мокрин и Лумбарду повезује искрено пријатељство

Датум: 18.11.2018.

Изложбом фотографија насталих давне 1985. године током снимања емисије “Знање имање”, али и заједничким културно уметничким програмом, Мокринчани и њихови драги гости из Лумбарде са Корчуле, присетили су се тих незаборавних дана, али и прецизирали даље кораке сарадње на пољу културе и спорта. Станислава Хрњак, председница Скупштине града, иницирала је да се давно покидане везе успоставе и ојачају, с обзиром да кикиндска Економско-трговинска школа већ сарађује са Средњом школом ” Петар Шегедин” са Корчуле.

 

ОПШИРНИЈЕ

Уручено 50 сертификата “Храна из Баната”

Датум: 16.11.2018.

Доделом сертификата “Храна из Баната” власницима и представницима угоститељских објеката и произвођачима хране и пића, данас је окончан прекогранични пројекат “Локално наслеђе за активни туризам у Банату“, који су заједнички реализовали Град Кикинде и Западни универзитет у Темишвару. Саша Танацков, члан ГВ и координатор активности пројекта, појаснио је да је саветодавно тело, сачињено од пројектних партнера српске и румунске стране, утврдило списак од стотинак јела које су ресторанима понудили као неку врсту репера.

 

ОПШИРНИЈЕ

Дан библиотеке у знаку дигитализације и модерних технологија

Датум: 16.11.2018.

Народна библиотека „Јован Поповић“, најстарија градска установа културе, данас је бројним и занимљивим садржајима обележила 173 године од оснивања. Завичајно одељење приредило је изложбу “Живот и дело Јована Поповића”. Прослави су, поред осталих, присуствовали Дејан Масликовић, помоћник министра културе за развој дигиталне истраживачке инфраструкуре и Мирко Марковић, представник удружења “Интернет клуб”. Директорици библиотеке, Радмили Перовић, уручили су три рутера, од којих ће по један бити прослеђен кикиндском Народном позоришту и Народном музеју.

 

ОПШИРНИЈЕ

Пензионери госте дочекали песмом и богатом трпезом

Датум: 15.11.2018.

Кикиндски пензионери данас су одржали друге по реду “Пензионерске гастрономске ђаконије”, а то је била прилика и да чланови КУД-а „Сунчана јесен“ обележе 46 година рада и постојања. Председница КУД-а „Сунчана јесен“, Јела Величков, навела је да имају око 80 чланова, од којих су четири почасна.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 171  глас(ов)(а)

Сама своја шефица


Sama svoja šefica

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.