Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Најлепша слика “Дана лудаје”, карневалска поворка и “Киндербал”

Датум: 20.09.2019.

Поново је карневалска поворка поворка око 500 костимираних малишана из свих вртића ПУ „Драгољуб Удицки“ разнежила срца гостију 34. туристичке манифестације “Дани лудаје”, а пре свих, њихове родитеље, али и баке и деке . Праћени заглушујућом буком веселих добошара, малишани одевени у маштовите костиме и њихови васпитачи прошетали су се градским тргом. На платоу испред Градске куће придружили су им се градоначелник Кикинде, Павле Марков и његови сарадници. Заједно су се упутили до дворишта Курије и још једног незаобилазног “Киндербала”. За градоначелника су карневал и журка један од најлепших и најупечатљивијих садржаја “Дана лудаје”.

 

ОПШИРНИЈЕ

Хор и оркестар “Аттендите” отворили музички програм “Дана лудаје”

Датум: 20.09.2019.

Музички програм 34. “Дана лудаје” отворио је гала концер хора и оркестра Културног центра “Аттендите”. Публика је овацијама испратила њихов, за ову прилику, специјално припремљен наступ. То је потврдила и проф. др Биљана Јеремић, вођа хора “Аттендите.

 

ОПШИРНИЈЕ

У Галерији “Терра” отворена изложба “Кикинда кроз објектив”

Датум: 19.09.2019.

Фотографије настале на крајем јула одржаној фото авантури “Кикинда кроз објектив”, изложене су у Галерији “Терра”. Двадесетак фотографа из наше земље и иностранства летос су овековечили у свету јединствен Атеље “Терра”, али учеснике симпозијума и њихова уметничка дела. Чедомир Вујанић, познати фотограф и покретач овог окупљања, каже да изложба “Кикинда кроз објектив” обухвата 12 радова великог формата и две фотографије са колажним радовима.

 

ОПШИРНИЈЕ

Кикинђани се потрудили, ово је најлепши излог са мотивима “Дана лудаје”

Датум: 19.09.2019.

Да цео град буде у знаку "Дана лудаје" и са неким препознатљивим детаљима наранџасте боје, потрудили су се и многи власници радњи. Њихови излози украшени су плодововима јесени, а у првом плану су лудаје. У сусрет 34. "Данима лудаје", Градска управа је расписала конкурс за најлепше уређен излог, а првог дана манифестације саопштени су резултати и проглашен победник. У конкуренцији осам излога, ласкуву титулу најлепшег понео је излог продавнице "Латте схоп".

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 435  глас(ов)(а)

Дани лудаје


Srećan Uskrs

 Преузмите Програм

Сајам пољопривреде


Плати картицом и победи


 ОПШИРНИЈЕ

У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.