Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Свечано отворен 39. Интернационални симпозијум скулптуре у теракоти “Терра”

Датум: 07.07.2020.

Изложбом скулптура насталих током прошлогодишњег сазива, у Кикинди је свечано отворен 39. Интернационални симпозијум скулптура у теракоти. Могућност да своје уметничке идеје отелотворе у глини, добило је шесторо вајара из наше земље и иностранства. До краја месеца, у Атељеу “Тера”, ствараће вајари из САД, Румуније, Хрватске и Србије. Тамара Секулић из Хрватске, Румун Николае Молдован, али и вајари из наше земље Мирјана Благојев, Бранислав Николић и Слободан Дане Стојановић деле усхићење америчког колеге Марка Лутолда.

 

ОПШИРНИЈЕ

Градски штаб за ванредне ситуације донео бројне мере

Датум: 07.07.2020.

Ограничава се окупљање људи у затвореном простору до 50 особа, док је на отвореном дозвољено да борави највише до сто људи, уз поштовање свих здравствено - хигијенских мера. Анализирајући актуелну епидемиолошлку ситуацију, Градски Штаб за ванредне ситуације донео је и бројне друге мере. Павле Марков, градоначелник Кикинде и командант градског Штаба за ванредне ситуације, упознао је јавност и са осталим мерама и препорукама.

 

ОПШИРНИЈЕ

Епидеомолошка ситуација није ескалирала, градоначелник позива на опрез и самодисциплину

Датум: 03.07.2020.

Градски Штаб за ванредне ситуације разматрао је актуелну епидемиолошку ситуцију у Кикинди. Оцењено је да ситуација није ескалирала, али је грађанима упућен апел да буду обазриви и поштују здравствено-хигијенске мере које подразумевају ношење маски, прање руку и држање социјалне дистанце. Апелу се придружио Павле Марков, градоначелник Кикинде и командант градског Штаба за ванредне ситуације. Он је указао да је у неколико градова уведена ванредна ситуација.

 

ОПШИРНИЈЕ

Дани Лудаје освојиле награду етно бренда Србије за 2019. годину

Датум: 03.07.2020.

Дана 02.07.2020. године су у Београду додељене награде „Етнобренд године“ за 2019, а ово престижно признање добило је 25 фирми, задруга, пољопривредних газдинстава и културних установа, од преко 200 колико је конкурисало. Награде је доделио економски портал Привредни.рс у сарадњи са Задружним савезом Србије и уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде.


 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Да ли поштујете прописане мере заштите у борби против пандемије вируса COVID -19?
ГЛАСАЈТЕ 133  глас(ов)(а)

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.