Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Окончана рехабилитација Суваче, у дворишту изграђен помоћни објекат

Датум: 26.02.2020.

Конзервација и рестаурација целокупног дрвеног механизма далеко је најзначајнији сегмент пројекта "Млинови који мељу, путеви који спајају - путеви млинова" који је током протекле две године, финансирала Европска унија, кроз ИПА програм прекограничне сарадње Србија-Мађарска. Дрвени елементи овог културног добра Кикинде заштићени су од даљег пропадања, док је окреченој Сувачи враћен стари сјај. У дну дворишта, по пројекту Алексе Цигановића, архитекте Републичког завода за заштиту споменика културе из Београда, изграђен је помоћни објекат и уведени струја, вода и канализација. Сувача је, како се чуло на данашњој свечаности, уприличеној поводом завршетка радова, оспособљена за рад са публиком и извођење различитих програма и радионица. Инсталиран је видео надзор и алармни систем. Да ће Сувача убудуће бити још интересантнија туристима, али и суграђанима, уверен је Павле Марков, градоначелник Кикинде.
 

 

ОПШИРНИЈЕ

У Мокрину одржана 34. “Гусанијада”, Жељку Радаковићу две титуле

Датум: 23.02.2020.

Није Цезар, власника Александра Малуцкова, успео да одбрани наслов најјачег гусана на свету. У финалу 34. “Гусанијаде”, након непуних 11 минута, надјачао га је и у бег натерао Арпад, власника Жељка Радаковића. Познати мокрински гушчар данас је имао разлог више да слави. У категорији двогодаца његов Љубимац донео му је још једну титулу.

 

ОПШИРНИЈЕ

У Кикинди одржан први стреличарски “Лудаја куп”

Датум: 23.02.2020.

Стреличарски клуб “Аполо” организовао је под сводовима хале СЦ “Језеро” први “Лудаја куп”. Чак 128 такмичара из 18 клубова се надметало у гађању у мете, у дворанским условима, са даљине од 18 метара. Завиша Лучић, тренер “Апола”, прецизирао је да се ово надметање налази у календару такмичења Стреличарског савеза Србије и да је једно од рекордних по броју учесника. То је потврдио и Драган Свилановић, председник Стреличарског савеза Србије.

 

ОПШИРНИЈЕ

Од сада могућа пријава деце у вртић електронски и у граду Кикинди

Датум: 21.02.2020.

euprava.gov.rs/Кикинда, 21. фебруар 2020. године

Грађани Кикинде и ове године на потпуно електронски и бесплатан начин могу да пријаве децу за упис у предшколску установу „Драгољуб Удицки“.

Услуга еВртић представља електронску пријаву деце за упис у предшколске установе. Родитељ више не мора да одлази на разне шалтере приликом пријаве детета у предшколску установу, већ пријаву може да обави електронски на Порталу еУправа.

 

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 548  глас(ов)(а)

еВртић


Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.