Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

“Eko nedelja” u znaku sadnje i uređenja Simićevog salaša

Datum: 22.04.2018.

Sedmodnevna ekološka manifestacija Sekretarijata za zaštitu životne sredine potvdila je da uz malo dobre volje od našeg grada i okoline možemo da napravimo lepše, uređenije i čistije mesto za život. “Eko nedelja” započela je sadnjom mladica u Mikronaselju, ispred OŠ “Žarko Zrenjanin”. Usledio je šareni dečji eko maskenbal, eko kviz, poseta Regionalnoj sanitarnoj deponiji komunalnog otpada, ali i tradicionalno uređenje Simićevog salaša, uoči predstojećih prvomajskih praznika.

OPŠIRNIJE

Konačno će i oni dobiti krov nad glavom

Datum: 21.04.2018.

Kamen temeljac za izgradnju 25 stanova namenjenih izbeglicama iz BiH i Hrvatske, koje imaju prebivalište na teritoriji Grada Kikinde, danas je postavio Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova. Izgradnja stambenog objekta, u ulici Pere Segedinca, realizuje se zahvaljujući projektu Regionalnog stambenog programa. Vrednost radova iznosi oko 600.000 evra, a zgrada bi trebalo da bude gotova do marta naredne godine.

OPŠIRNIJE

Osnovci potvrdili zavidno saobraćajno znanje i kulturu

Datum: 21.04.2018.

Osnovna škola "Feješ Klara" danas je bila domaćin gradskog takmičenje učenika osnovnih škola "Šta znaš o saobraćaju", koje su organizovali Gradska uprava i Auto moto savez Srbije, uz pomoć Policijske uprave u Kikindi, Odeljenja saobraćajne policije. Osnovci su po 49. put potvrdili da poseduju zavidnu saobraćajno znanje i kulturu. U testu znanja i veštinama na poligonu oprobalo se 68 osnovaca. Tri najuspešnije učenice i isti broj učenika izborilo je pravo učešća na regionalnom takmičenju u Senti.

OPŠIRNIJE

Dan Vojske Srbije u Kikindi, događaj za pamćenje

Datum: 21.04.2018.

U sklopu obeležavanja Dana Vojske Srbije, Kikinđanima su se danas predstavili pripadnici Prve brigade kopnene vojske stacionarne u Novom Sadu. Major Nedeljko Nedeljković, iz komande Prve brigade kopnene vojske, rekao je da su pripadnici Vojske Srbije predstavili naoružanje i vojnu opremu izviđačkih, pešadijskih, artiljerijskih i jedinica telekomunikacija.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
GLASAJTE 527  glas(ov)(a)

Prolećni sajam cveća


Sajam cveća 2018.

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.