Grb Kikinde

Aktuális

Legyetek értesítve...

Új kollektiv szerződés a foglalkoztatottak részére

Dátum: 2015.02.24

Nagykikinda polgármestere, Pavle Markov és a szakszervezetek képviselői, valamint a közvállalatok, művelődési és testnevelési intézmények igazgatói ma aláirták az új kollektiv szerződéseket. Az előkészületek már két hónapja tartanak, Markov elmondta, hogy egy olyan megállapodás született, mely a leginkább védi a foglalkozatottak érdekeit és jogait, valamint Nagykikinda költségvetését.

BŐVEBBEN

Szent Trifun tiszteletére megtartották a 15. Bornapokat Tiszahegyesen

Dátum: 2015.02.14

Ma minden bor-út Tiszahegyesre vezetett. Szent Trifun napján a borászokat és a bortermelőket ünnepeljük. A 15. Bornapokon kiosztották az elismerő oklevelet a legjobb termelőknek. A rendezvényt, mely tartományi szintű és a Šasla borászok és szőllősök egyeslete szervezett, a helyi önkormányzat is támogatta.

BŐVEBBEN

Bemutatásra került a Kultúrális örökség projektum

Dátum: 2015.01.30

Nagykikinda község képviselői tegnap a Kultúrális Minisztériumnál bemutatták a Kultúrális örökség IPA projektumot, melynek a hordozója a temesvári Nyugati Egyetem. A projektum célja, hogy felkutassa a bánsági szerbek és románok kultúrális örökségeit és eszmei értékeit. Ezt a projektumot az illetékes minisztérium az elmúlt évben 330 ezer dinárral támogatta.

BŐVEBBEN

Az A.S.A. cég jutalmaz

Dátum: 2015.01.27

Az A.S.A. cég motiválja a felhasználóit, hogy időben rendezzék tartozásukat a cég felé, igy havonta megjutalmazza azokat, akiknek nincs tartozásuk. A három havi ajándékok kiosztása mellett, ma adták át az éves dijat is. A lehetséges nyertesek 6.500-an voltak, de ez alkalommal Miodrag Iličin-re, basahidi lakosra esett a választás.

BŐVEBBEN

A nagykikindai baglyokat 500 millió ember fogja látni

Dátum: 2015.01.27

A BBC televizió lehetőséget ad a világ több mint 200 ország nézőinek, hogy betekintést nyerjenek városunk lakóinak, a füles baglyok mindennapjainak követésébe. Az elmúlt napokban már elkezték a felvételek készitését. A One planet cimű műsorban lesz bemutatva a dokumentumfilm, ahol a tiz legjelentősebb települést mutatják be ahol vadállatok is élnek. A felmérések szerinte ezt a filmet és a négy perces bejeátszást 500 millió ember fogja látni.

BŐVEBBEN

A Gusle megérdemli...

Dátum: 2015.01.27

A folyamatos beruházásoknak köszönhetően a Gusle tagjainak a munkakörülményei évről évre egyre jobbak. A folyamatban lévő munkálatok lassan a vége felé közelednek, a közeljövőben újitották fel az előcsarnokot, a próbatermet, klubbot és a kiállitótermet. A munkálatok két millió dinárt tesznek ki, melyet a Városfejlesztési Igazgatóság költségvetéséből különitettek el.

BŐVEBBEN

Szent Miklóson 800 munkást tudnának foglalkoztatni

Dátum: 2015.01.23

Danuc Groze, Szent Miklós polgármesterének kezdeményezésére, a mokrini polgármester, Goran Dumitrov közvetitésével és Nagykikinda község előjárójainak részvételével megtartották Szent Miklóson az ülést, ahol arról tárgyaltak, hogy Romániába foglalkoztatnának szerbiai munkásokat a Zoppas és a Delphi gyárakban. A román szomszédok azt mondják, hogy ez jó kezdeményezés a három határátkelő megnyitását követően. Jó lenne, ha minnél előbb letisztázódnának a törvényre vonatkozó kérdések. Szent Miklóson körülbelül 800 vendégmunkást tudnának foglalkoztatni Szerbiából.

BŐVEBBEN

Sport az egészség szolgálatára

Dátum: 2015.01.22

A helyi önkormányzat egyik kötelezettsége, hogy Nagykikinda a sport városává váljon és hogy a gyerekekkel megszerettese a testnevelést és a rendszeres testmozgást – ma megállapodást irtak alá ennek érdekébe és az NTC tanterem megnyitására. Ez egy egyedülálló program lesz, ahol sport foglalkozásokat fognak tartani a 3-tól 12 éves gyerekeknek, ennek a bevezetését a Szociális Szolgáltatásokat nyújtó Titkárság kezdeményezte.

BŐVEBBEN

Felmérés

Javítsunk a városon... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
SZAVAZZON 399  szavazatok

Projektek

Projektek...
Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"