Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Kineskim slikarima i vajarima ispirativni Kikinda i “Terra”

Datum: 16.06.2019.

Na poziv kikindskog Kulturnog centra, gosti našeg grada su likovni umetnici i vajari iz Kine. Deo članova udruženja” Prijatelji bele kutije” danas je stvaralo u Ateljeu “Terra”. Mesto neiscrpne vajarske inspiracije ostavilo je snažan utisak i na kineske vajare. Za drugu grupu kineskih umetnika upriličena je likovna kolonija u Kulturnom centru, a sa njima su stvarali i kikindski slikari. Bosilja Srdić, zamenica gradonačelnika, pozdravljajući goste iz prijateljske zemlje, izrazila je uverenje da će Kikinda i “Terra” biti inspirativni kineskim slikarima i vajarima.

 

OPŠIRNIJE

Osnovci videli svoje muzičke i sportske idole, i jutjub zvezde

Datum: 15.06.2019.

Dvodnevne manifestacija “Raspust za sve”, koju je lokalna samouprava po prvi put darovala najmlađim sugrađanima, prevazišla je očekivanja osnovaca i njihovim nešto starijih drugara. Kikinđani su se družili sa muzičkim i sportskim idolima, ali i jutjub zvezdama. Najveće interesovanje izazvao je dolazak Ane Lazarević. Sedamnaestogodišnja jutjuberka Anna ima veliki broj pratilaca na društvenim mrežama.

 

OPŠIRNIJE

Banaćanke u Novim Kozarcima predstavila svoja umeća i rukotvorine

Datum: 15.06.2019.

Zavod za ravnopravnost polova organizovao je u Novim Kozarcima, treću po redu, “Izložbu preduzetničkih veština žena na selu” koja za cilj ima promociju njihovih rukotvorina, ali i ovdašnjih turističkih potencijala. Predstavnice oko 40 udruženja iz Kikinde, okolnih sela i ovog dela Banata predstavile su svoje aktivnosti. Direktorka Zavoda za ravnopravnost polova, Diana Milović, ukazala je da poseban akcenat stavljaju na žene iz seoskih sredina.

 

OPŠIRNIJE

Kikinda se ponosi humanistima velikog srca

Datum: 14.06.2019.

Povodom Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi, u kikindskom Crvenom krstu upriličena je dodela priznanja najhumanijim sugrađanima i kolektivima koji su prednjačili u akcijama darivanja dragocene tečnosti.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 350  glas(ov)(a)

Uslužni centar


Počev od srede, 06.02.2019. godine, plaćanje administrativnih taksi u Uslužnom centru moguće je izvršiti i bankarskim platnim karticama. 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.