Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

“Nikoljdanskim poveljama” nagrađeni medicinski i socijalni radnici, priznanja i policajcima

Datum: 03.06.2020.

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, danas je uručio još 220 “Nikoljdanskih povelja”. Dobili su ih naši hrabri zdravstveni radnici, kojima smo, tokom epidemije virusa korona, svake večeri aplaudirali. Povelje su uručene lekarima i medicinskom osoblju Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje. Na istovetan način Kikinda se zahvalila pripadnicima Policijske uprave, kao i zaposlenima u Gerontološkom centru.
 

 

OPŠIRNIJE

Pokrajina opremila članove deset dobrovoljnih vatrogasnih društava

Datum: 30.05.2020.

Siniša Šavija, predsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine, uručio je danas opremu predstavnicima deset dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Kikinde i okolnih sela. Oni su dobili laku zaštitnu opremu u vidu jakne, kačketa, pantalona, kaiša, majica i zaštitnih borbenih patika.

 

OPŠIRNIJE

“Nikoljdanskim poveljama” nagrađeni kikindski heroji, njihov doprinos nemerljiv

Datum: 28.05.2020.

Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde, uručio je 550 “Nikoljdanskih povelja” volonterima iz našeg grada i seoskih sredina koji su, zajedno sa herojima vanrednog stanja: zdravstvenim radnicima, policajcima, vojnicima i trgovcima, izneli najveći deo epidemije koronavirusa. Povelje koje će ih sećati na njihov ogroman doprinos u periodu kad je Kikinda bila jedno od većih žarišta koronavirusa u Srbiji, ali i docnije, kad se zahvaljujući sprovođenju restriktivnih mera situacija popravila, uručene su najvećim firmama, preduzetnicima, poljoprivrednicima, sportistima, udruženjima, pa i zaposlenima u Gradskoj upravi.

 

OPŠIRNIJE

Gradska slava dostojanstveno obeležena, izabran najbolji slavski kolač

Datum: 22.05.2020.

Slava Grada Kikinde, letnji Sveti Nikola, obeležena je u skladu sa i dalje važećim zdravstveno-higijenskim merama. Litija nije prošla trgom i centralnim gradskim ulicama, ali su gradonačelnik Pavle Markov i vernici prisustvovali liturgiji. U pratnji sveštenstva SPC, vernici su prošetali oko hrama Svetog Nikole. U Gradskoj kući obavljeno je svečano rezanje slavskog kolača. Kum ovogodinje slave bio je Milivoj Linjački, član Gradskog veća. Domaćinu slave, kumu, zvanicama, ali i svim građanima, slavu su čestitali jerej Nikola Mišković, starešina hrama Svetog oca Nikole i otac Boban Petrović, starešina crkve Svetih Kozme i Damjana.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 82  glas(ov)(a)

Javni poziv za banke


 

eVrtić


E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.