Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Jubilarni 35. “Dani ludaje” u znaku vrhunskih odgajivača i “Banatskog fruštuka”

Datum: 19.09.2020.

Nisu na jubilarnoj i najstarijoj kikindskoj turističkoj manifestaciji srušeni lane postignuti apsolutni rekordni, ali su vrhunski odgajivači izdominirali i na 35. “Danima ludaje”. Sada već četvorostruki pobednik, Dušan Jankov iz Čuruga, nije uspeo da nadmaši sebe i potuče prošlogodišnji rekord kad je u Kikindu doneo džinovsku 639,5 kilograma tešku bundevu.

 

OPŠIRNIJE

Izviđači gradonačelniku uručili zahvalnicu

Datum: 19.09.2020.

Odred izviđača „Proka S. Plavi“, na Starom jezeru, organizovao je 4. Memorijal. Ranijih godina, uz mnogobrojne goste, Memorijal je trajao čak tri dana. Smotri izviđača i otvaranju Memorijala prisustvovao je gradonačelnik Nikola Lukač sa svojim saradnicima.

 

OPŠIRNIJE

Počast autorima najboljih likovnih i video radova na temu ludaja

Datum: 18.09.2020.

Čak više od 400 likovnih radova pristiglo je na tradcionalan konkurs, koji uoči „Dana ludaje“ raspisuju Narodna biblioteka „Jovan Popović“ i lokalna samouprava. Uprkos koroni i redukovanom programu predstojeće jubilarne 35. manifestacije, organizatori nisu imali dilemu u pogledu konkursa. Članice žirija, Miroslava Kojić i Marijana Mirkov, bile su na slatkim mukama jer su, kako kažu, pristigli radovi izuzetni.

 

OPŠIRNIJE

Žiri nije imao dilemu u pogledu izloga cvećare „Zvončica“

Datum: 18.09.2020.

Cvećara „Zvončica“ ima najlepše ukrašen izlog koji je u duhu tradicionalne turističke manfistacije „Dani ludaje“. Ovo je jednoglasna odluka žirija nakon što je pregledao izloge prodavnica i drugih objekata, koji su uzeli učešće na konkursku lokalne samouprave za izbor najlepše uređenog izloga. Konkurs je raspisan po drugi put, a odazvalo se sedmoro preduzetnika. Ramota Tot, članica GV i Miroslava Krnić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj, čestitali su Mirjani Brkić, vlasnici „Zvončice“.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 213  glas(ov)(a)

Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.