Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Najlepša slika “Dana ludaje”, karnevalska povorka i “Kinderbal”

Datum: 20.09.2019.

Ponovo je karnevalska povorka povorka oko 500 kostimiranih mališana iz svih vrtića PU „Dragoljub Udicki“ raznežila srca gostiju 34. turističke manifestacije “Dani ludaje”, a pre svih, njihove roditelje, ali i bake i deke . Praćeni zaglušujućom bukom veselih dobošara, mališani odeveni u maštovite kostime i njihovi vaspitači prošetali su se gradskim trgom. Na platou ispred Gradske kuće pridružili su im se gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov i njegovi saradnici. Zajedno su se uputili do dvorišta Kurije i još jednog nezaobilaznog “Kinderbala”. Za gradonačelnika su karneval i žurka jedan od najlepših i najupečatljivijih sadržaja “Dana ludaje”.

 

OPŠIRNIJE

Hor i orkestar “Attendite” otvorili muzički program “Dana ludaje”

Datum: 20.09.2019.

Muzički program 34. “Dana ludaje” otvorio je gala koncer hora i orkestra Kulturnog centra “Attendite”. Publika je ovacijama ispratila njihov, za ovu priliku, specijalno pripremljen nastup. To je potvrdila i prof. dr Biljana Jeremić, vođa hora “Attendite.

 

OPŠIRNIJE

U Galeriji “Terra” otvorena izložba “Kikinda kroz objektiv”

Datum: 19.09.2019.

Fotografije nastale na krajem jula održanoj foto avanturi “Kikinda kroz objektiv”, izložene su u Galeriji “Terra”. Dvadesetak fotografa iz naše zemlje i inostranstva letos su ovekovečili u svetu jedinstven Atelje “Terra”, ali učesnike simpozijuma i njihova umetnička dela. Čedomir Vujanić, poznati fotograf i pokretač ovog okupljanja, kaže da izložba “Kikinda kroz objektiv” obuhvata 12 radova velikog formata i dve fotografije sa kolažnim radovima.

 

OPŠIRNIJE

Kikinđani se potrudili, ovo je najlepši izlog sa motivima “Dana ludaje”

Datum: 19.09.2019.

Da ceo grad bude u znaku "Dana ludaje" i sa nekim prepoznatljivim detaljima narandžaste boje, potrudili su se i mnogi vlasnici radnji. NJihovi izlozi ukrašeni su plodovovima jeseni, a u prvom planu su ludaje. U susret 34. "Danima ludaje", Gradska uprava je raspisala konkurs za najlepše uređen izlog, a prvog dana manifestacije saopšteni su rezultati i proglašen pobednik. U konkurenciji osam izloga, laskuvu titulu najlepšeg poneo je izlog prodavnice "Latte shop".

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 435  glas(ov)(a)

Dani ludaje


Srećan Uskrs

 Preuzmite Program

Sajam poljoprivrede


Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.