Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

U susret Međunarodnom danu volonera, počast ljudima velikog srca

Datum: 04.12.2020.

Doprinos volontera Crvenog krsta, ali i naših sugrađana koji su se tokom vanrednog stanja, ali i kasnije, stavili na raspolaganje lokalnoj samoupravi i kikindskoj Kancelariji za mlade od nemerljivog je značaja. U susret Međunarodnom danu volontera, 5. decembru, ovo je prilika da se još jednom ukaže počast ljudima koji su pomagali i pomažu starim, bolesnim i usamljenim sugrađanima i meštanima naših sela. Mihajlo Vekić, radnik Gradske uprave i koordinator kol centra za vreme vanrednog stanja, naveo je da su oni bili aktivni od 16. marta do 7. maja.

 

OPŠIRNIJE

Zastava elitne 63. Padobranske brigade u Kikindi

Datum: 03.12.2020.

Članovi udruženja veterana elitne 63. Padobranske brigade danas su proneli zastavu ove jedinice kroz Kikindu. Kako je istakao Dragan Milinković, član udruženja veterana, koji je zastavu nosio u Kikindi, ona je simbol jedine jedinice sa dve zakletve, jedne državne, jedne Padobranske brigade.

 

OPŠIRNIJE

U Kikindi i selima za dezinfekciju utrošeno 70.000 litara sredstava

Datum: 02.12.2020.

Od polovine novembra, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, u Kikindi i okolnim selima, ponovo se kontinuirano obavlja dezinfekcija javnih površina. Pored gradskog trga, dečjih igrališta i parkinga ispred velikih trgovinskih kuća, dezinfikuje se gradska i pijaca u Mikonaselju.

 

OPŠIRNIJE

Proglašena vanredna situacija

Datum: 30.11.2020.

Na osnovu zaklučka Gradskog štaba za vanredne situacije, gradonačelnik grada Kikinde Nikola Lukač je doneo odluku o uvođenju vanredne situacije, na teritoriji grada Kikinde.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 355  glas(ov)(a)

Uzmi račun i pobedi


 

Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.