Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Dan škole radno proslavili, pa goste počastili priredbom

Datum: 06.12.2019.

Đaci i prosvetni radnici OŠ “Žarko Zrenjanin”, na prigodan način, obeležili su Dan škole. Svečarski dan ispunjen kreativnim radionicama i sportskim takmičenjima, u kojima su učestvovali đaci, prosvetni radnici i roditelji, okončan je priredbom u Narodnom pozorištu. Da se Dan škole uvek obeležava radno, potvrdio je direktor Tihomir Farkaš.

 

OPŠIRNIJE

Ministar Vanja Udovičić posetio Kikindu i Nove Kozarce

Datum: 04.12.2019.

Vanja Udovičić, ministar sporta i omladine, uručio su danas đacima i prosvetnim radnicima OŠ „Jovan Popović” po dva gola i obruča, odbojkašku mrežu i 40 lopti za četiri kolektivna sporta. Računajući i ovu obrazovnu ustanovu, u prethodnom periodu, resorni ministar posetio je 37 vojvođanskih škola, a sve u želji da se unapredi sportska infrastruktura i poboljšaju uslovi za bavljenje sportom.

 

OPŠIRNIJE

Grad je siguran partner udruženjima osoba sa invaliditetom

Datum: 03.12.2019.

Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je danas i u Kikindi. Skupu kom su prisustvovali predstavnici 22 udruženja pridružio se i Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde.

 

OPŠIRNIJE

“Sovembar” okončan žurkom kod Narodnog muzeja

Datum: 30.11.2019.

Da tradicionalna manifestacija "Novembar-mesec sova” nije bila samo edukativna nego i zabavna, potvrdila je “Sova žurka”. Zabavom na platou ispred Narodnog muzeja, okončan je 8. “Sovembar”. Uz muziku i dobru atmosferu, ali i maskotu “Sovembra”, popularnu Soku, u ulozi animatora, profesor Miroslav Grujić, družio se sa sugrađanima i konstatovao da, kad je reč o sovama, ne oskudevaju u znanju. Jasmina Milankov iz Odseka za poslove razvoja grada, osvrnula se na ovaj, ali i ostale segmente ovogodišnjeg “Sovembra”.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 481  glas(ov)(a)

Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.