Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Mokrin i Lumbardu povezuje iskreno prijateljstvo

Datum: 18.11.2018.

Izložbom fotografija nastalih davne 1985. godine tokom snimanja emisije “Znanje imanje”, ali i zajedničkim kulturno umetničkim programom, Mokrinčani i njihovi dragi gosti iz Lumbarde sa Korčule, prisetili su se tih nezaboravnih dana, ali i precizirali dalje korake saradnje na polju kulture i sporta. Stanislava Hrnjak, predsednica Skupštine grada, inicirala je da se davno pokidane veze uspostave i ojačaju, s obzirom da kikindska Ekonomsko-trgovinska škola već sarađuje sa Srednjom školom ” Petar Šegedin” sa Korčule.

 

OPŠIRNIJE

Uručeno 50 sertifikata “Hrana iz Banata”

Datum: 16.11.2018.

Dodelom sertifikata “Hrana iz Banata” vlasnicima i predstavnicima ugostiteljskih objekata i proizvođačima hrane i pića, danas je okončan prekogranični projekat “Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“, koji su zajednički realizovali Grad Kikinde i Zapadni univerzitet u Temišvaru. Saša Tanackov, član GV i koordinator aktivnosti projekta, pojasnio je da je savetodavno telo, sačinjeno od projektnih partnera srpske i rumunske strane, utvrdilo spisak od stotinak jela koje su restoranima ponudili kao neku vrstu repera.

 

OPŠIRNIJE

Dan biblioteke u znaku digitalizacije i modernih tehnologija

Datum: 16.11.2018.

Narodna biblioteka „Jovan Popović“, najstarija gradska ustanova kulture, danas je brojnim i zanimljivim sadržajima obeležila 173 godine od osnivanja. Zavičajno odeljenje priredilo je izložbu “Život i delo Jovana Popovića”. Proslavi su, pored ostalih, prisustvovali Dejan Masliković, pomoćnik ministra kulture za razvoj digitalne istraživačke infrastrukure i Mirko Marković, predstavnik udruženja “Internet klub”. Direktorici biblioteke, Radmili Perović, uručili su tri rutera, od kojih će po jedan biti prosleđen kikindskom Narodnom pozorištu i Narodnom muzeju.

 

OPŠIRNIJE

Penzioneri goste dočekali pesmom i bogatom trpezom

Datum: 15.11.2018.

Kikindski penzioneri danas su održali druge po redu “Penzionerske gastronomske đakonije”, a to je bila prilika i da članovi KUD-a „Sunčana jesen“ obeleže 46 godina rada i postojanja. Predsednica KUD-a „Sunčana jesen“, Jela Veličkov, navela je da imaju oko 80 članova, od kojih su četiri počasna.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 171  glas(ov)(a)

Sama svoja šefica


Sama svoja šefica

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.