Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

In memoriam dr Branislav Blažić (1957 - 2020)

Datum: 01.04.2020.

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine, nekadašnji ministar u Vladi Republike Srbije i nekadašnji predsednik opštine Kikinda , dr Branislav Blažić preminuo je danas pre podne od korona virusa u Beogradu.
Vest o smrti sa bolom su primili njegovi najmiliji, rodbina, prijatelji i mnogobrojni saradnici u Kikindi i Beogradu. 

 

 

OPŠIRNIJE

U Kikindi se nastavlja dezinfekcija, građani poštuju naložene mere

Datum: 26.03.2020.

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, potvrdio je da se danas nastavlja dezinfekcija javnih površina ispred svih ustanova, ali i trga, ulica… Dezinfekciona sredstva obezbeđena su i za stambene zgrade, a biće distribuirana u toku dana i sutra.
 

 

OPŠIRNIJE

Maske donirala “Kalcedonija”, šiju ih radnice “Lire”, ali i vredne žene i muškarci

Datum: 24.03.2020.

Solidarnost i želja da se u ovim teškim vremenima pomogne kikindskim medicinskim radnicima, ali i pripadnicima ostalih službi koje zbog prirode posla moraju da rade i kreću se, najvidljivija je na primeru zaštitnih maski. Kontigent od 3.000 maski našem gradu prva je uputila italijanska kompanija “Kalcedonija”, koja posluje u našem gradu od januara 2019. godine i čija je osnovna delatnost šivenje. Ovaj gest pozdravila je lokalna samouprava i članovi Gradskog štaba za vanredne situacije. Kompanija “Tisa automotiv” je takođe pokazala solidarnost i donirala je materijal za šivenje 600 maski.

OPŠIRNIJE

Solidarnost na delu – Pomoć Kikindi uputila Sremska Mitrovica

Datum: 24.03.2020.

Kikindski Štab za vanredne situacije primio je od Štaba za vanredne situacije Sremske Mitrovice pomoć u vidu medicinskih, sanitarnih i higijenskih sredstava.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 607  glas(ov)(a)

OBAVEŠTENJE


o izmeni načina rada Centra za pružanje pomoći starijim sugrađanima

Počev od sutra, 23.03.2020. godine, Centar za pružanje pomoći starijim sugrađanima primaće porudžbine od 13 - 19 časova. Sve porudžbine primljene u periodu od 13-19 časova u toku dana, biće isporučivane tokom prepodneva sutradan.

Brojevi telefona ostaju isti: 410-190; 410-179; 410 -230; 410-210 za pozive na mađarskom jeziku. 

OBAVEŠTENJE


ODLUKOM VLADE REPUBLIKE SRBIJE GRADSKA UPRAVA GRADA KIKINDE RADIĆE SA STRANKAMA SAMO PUTEM TELEFONA, ELEKTRONSKE KOMUNIKACIJE I NA DRUGI ADEKVATAN NAČIN KOJI NE PREDSTAVLJA NEPOSREDAN KONTAKT SA STRANKAMA - NEMA ŠALTERSKE USLUGE, RADA SA STRANKAMA U KANCELARIJAMA I SLIČNO.

Preuzmite obaveštenje
Preuzmite kontakt podatke

OBAVEŠTENJE


 Usled uvođenja zabrane kretanja građana posle 20 časova, pozivi Centru za pomoć starijim sugrađanima u nabavci potrebnih namirnica i lekova ( brojevi telefona: 410-190; 410-179; 410 -230; 410-210 za pozive na mađarskom jeziku) će se primati do 18 časova.

Mole se korisnici usluga Centra za pomoć starijim sugrađanima da sagledaju svoje potrebe namirnica za nekoliko dana kako bi i nabavka bila za taj period, u cilju efikasnijeg rada Centra i pomoći velikom broju onih kojima je pomoć potrebna.

Takođe, svi građani koji se nalaze u izolaciji kao i korisnici Centra za pomoć starijim sugrađanima imaće i podršku psihologa kome se mogu obratiti na broj telefona 410-240, svakog dana od 8-18 časova.

eVrtić


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.