Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Održane 2. „Kikindske tamburaške svečanosti“

Datum: 28.05.2023.

U Narodnom pozorištu u Kikindi održan je drugi festival tamburaške muzike "Kikindske tamburaške svečanosti", pod pokroviteljstvom Grada Kikinde i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Prvo mesto na festivalu, na kom su učestvovali orkestri iz Novog Bečeja, Novog Sada i Novog Kneževca, osvojio je novosadski ansambl ''Zanatski'', dok je za najboljeg tamburaša na festivalu, održanom u čast našeg sugrađanina, Živicu Grastića, proglašen Marko Kolović iz pobedničkog orkestra. Događaju su prisustvovali gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, kao i članice Gradskog veća, Valentina Mickovski i Melita Gombar.

 

OPŠIRNIJE

Pokrajinsko takmičenje Crvenog krsta u Kikindi

Datum: 28.05.2023.

Crveni krst Kikinda kao domaćin i Crveni krst Vojvodine kao organizator, priredili su na Gradskom trgu Pokrajinsko takmičenje u pružanju prve pomoći za ekipe podmlatka i omladine. Prvog dana održane su kvalifikacije, u kojima je nastupilo 39 ekipa iz 12 vojvođanskih organizacija, a pored nadmetanja iz prve pomoći, održano je i takmičenje iz realističkog prikaza stanja, oboljenja i povreda. Drugog dana takmičenja nastupilo je 12 ekipa. Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga, Miroslav Dučić, sekretar Sekretarijata za javne službe, udruženja građana i verske službe, Bogdan Tasovac i Nebojša Jovanov, član Gradskog veća.
 

 

OPŠIRNIJE

7. Memorijalni turnir „Jovana Kojić“

Datum: 27.05.2023.

U organizaciji SO ŽKK, u hali Sportskog centra ''Jezero" u Kikindi, organizovan je sedmi Memorijalni turnir ''Jovana Kojić". Ovogodišnji košarkaški turnir okupio je stotinak učesnika iz Kikinde, Subotice, Srpske Crnje i Novog Miloševa. Događaju su prisustvovali Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu i Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde.

 

OPŠIRNIJE

Podignuti časni krstevi na crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Banatskom Velikom Selu

Datum: 27.05.2023.

U Pravoslavnoj crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, u Banatskom Velikom Selu, organizovano je osvećenje i podizanje časnih krsteva. Svečani obred osvećenja obavio je episkop banatski, Nikanor, a događaju su, uz predstavnike Saveta Mesne zajednice i velikog broja vernika, prisustvovali Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika i Nebojša Jovanov, član Gradskog veća zadužen za komunalnu infrastrukturu i vanredne situacije.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
GLASAJTE 710  glas(ov)(a)

eGrađanin


COVID-19 vakcine u Srbiji


Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
CBRM

“Rumunsko-srpsko prekogranično praćenje rizika u slučaju vanrednih situacija” - skraćeno “CBRM” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Udruženjem za razvoj među zajednicama za upravljanje vanrednim situacijama iz Rumunije, Inspektorat za vanredne situacije „Banat“ okruga Timiš, Žandarmerijski inspektorat okruga Timiš i Gradom Zrenjanin.

ECOLAKES

“ECOLAKES” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Opštinom Žombolj. Može se reći da je ovo nastavak uspešne, dugogodišnje saradnje koju su dva bratska grada već uspostavila u brojnim oblastima,

Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.