Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Završena rekonstrukcija fizijatrije, neuropsihijatrije, transfuziologije i patologije kikindske Opšte bolnice

Datum: 20.05.2024.

Gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, sa svojim saradnicima i rukovodstvom Opšte bolnice, zajedno sa potpredsednicom Pokrajinske vlade, Sandrom Božić i dr Milanom Popovim, potpredsednikom Pokrajinske vlade i pokrajinskim sekretarom za zdravstvo, prisustvovao je otvaranju rekonstruisanog dela kikindske Opšte bolnice, zgrade odeljenja fizijatrije, neuropsihijatrije, transfuziologije i patologije. Veliki i značajan projekat završen je zahvaljujući Gradu Kikindi, ministarstvima za javna ulaganja i zdravlja i Pokrajinskoj vladi u koji je do sada uloženo preko 480 miliona dinara.

 

OPŠIRNIJE

„Noć muzeja“ u Kikindi

Datum: 18.05.2024.

Narodni muzej i Muzej "Tera" pripremili su bogat i raznovrstan program, u okviru tradicionalne manifestacije "Noć muzeja", koja se organizuje širom naše zemlje. Posetioci Narodnog muzeja imali su priliku da vide dve izložbe: "Sedam decenija posvećenosti " i "Više od slike - izbor dela likovne zbirke Muzeja", uz zabavni vodič "Potraga za slikama". Osim toga, ljubitelji muzike priredili su promenadni koncert u svečanoj sali, a slikarka Smiljana Šalgo je organizovala slikarsku radionicu. Tradicionalnoj manifestaciji u Narodnom muzeju prisustvovao je i gradonačelnik Nikola Lukač, zajedno sa Valentinom Mickovski, članicom Gradskog veća.

 

OPŠIRNIJE

Četvrti „Mamut open“ turnir u basketu 3 na 3 u Kikindi

Datum: 18.05.2024.

Sportski centar „Jezero“, pod pokroviteljstvom Grada Kikinde, organizovao je danas na Trgu četvrti po redu „Mamut open“, turnir u basketu 3 na 3, koji je okupio ukupno 27 ekipa u profesionalnoj seniorskoj, ženskoj i dečjoj konkurenicji. U pitanju je rangirni turnir najviše kategorije, što dokazuje da je Kikinda još jednom prepoznata kao dobar organizator i kao neko ko ima kapacitete da organizuje najkvalitetnije turnire, kada je ovaj sport u pitanju. Otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Nikola Lukač i Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

 

OPŠIRNIJE

„Kros RTS-a kroz Srbiju“ okupio 470 kikindskih mališana

Datum: 17.05.2024.

U organizaciji Ministarstva prosvete Republike Srbije, u dvorištu Ekonomsko - trgovinske škole u Kikindi, po treći put je u našem gradu organizovan KROS RTS-a, najveća atletska manifestacija u Evropi, uz učešće dece i mladih iz 1.800 škola i 170 vrtića, na kom je učestvovalo i oko 470 mališana Predškolske ustanove ''Dragoljub Udicki". Prvo mesto u konkurenciji devojčica osvojila je Hana Žuvela iz "Plavog čuperka", druga je bila Nera Jović iz "Mikija", a treća Tamara Tifembah. Među dečacima, najbrži je bio Tadija Malogajski iz "Bambija", drugi je na cilj stigao Lazar Živanović iz "Mikija", a treći Jovan Žigić iz "Plavog čuperka". Ovom sportskom dešavanju prisustvovali su Dragan Pecarski i Valentina Mickovski, članovi Gradskog veća.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
GLASAJTE 1066  glas(ov)(a)

Anketa

Upitnk za građane rekreativce u Gradu Kikinda Popunite upitnik

eGrađanin


COVID-19 vakcine u Srbiji


Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
CBRM

“Rumunsko-srpsko prekogranično praćenje rizika u slučaju vanrednih situacija” - skraćeno “CBRM” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Udruženjem za razvoj među zajednicama za upravljanje vanrednim situacijama iz Rumunije, Inspektorat za vanredne situacije „Banat“ okruga Timiš, Žandarmerijski inspektorat okruga Timiš i Gradom Zrenjanin.

ECOLAKES

“ECOLAKES” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Opštinom Žombolj. Može se reći da je ovo nastavak uspešne, dugogodišnje saradnje koju su dva bratska grada već uspostavila u brojnim oblastima,

Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.