Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Podrška rukometašima „Kikinde Grindeks“ pred finale Kupa Vojvodine

Datum: 04.12.2023.

Povodom predstojeće finalne rukometne utakmice Kupa Vojvodine koja će se u Srpskoj Crnji održati u sredu, 6. decembra, od 18 sati i 30 minuta, u hali ''Dušan Silni'', između MRK ''Kikinda Grindeks'' i superligaša ''Jugovića'' iz Kaća, gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač i Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu, posetili su kikindske rukometaše sa željom da im pruže podršku pred pohod na treći trofej pokrajinskog takmičenja.

 

OPŠIRNIJE

Obeležen 3. decembar Međunarodni dan osoba sa invaliditetom

Datum: 03.12.2023.

Sportskim igrama u hali Sportskog centra ''Jezero'' u Kikindi, dodelom zahvalnica, uručenjem medalja i proglašenjem pobednika, obeležen je 3. decembar, Međunarodni dan osoba sa invaliditetom. Bila je to prilika da se sportskim aktivnostima poput pikada, bacanja pločica, šaha i domina ukaže na položaj osoba sa invaliditetom. Otvaranju takmičenja prisustvovao je Mladen Bogdan, predsednik Gradskog parlamenta.

 

OPŠIRNIJE

„LJubim za desetku“

Datum: 01.12.2023.

U svečanoj sali Narodnog muzeja Ženska pevačka grupa "Melizmi" iz Kikinde održala je promociju svog spota za pesmu pod nazivom "LJubim za desetku", njihovvo prvo autorsko delo kojim su predstavljene lepote našeg grada i turistički potencijali. Promociji je prisustvovao i gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, koji je i sam učestvovao u muzičkom spotu.

 

OPŠIRNIJE

„Svako dete ima pravo da odrasta zdravo“

Datum: 01.12.2023.

U svečanoj sali Gradske kuće održan je javni roditeljski sastanak, u okviru projekta pod nazivom "Svako dete ima pravo da odrasta zdravo", koji zajednički realizuju ministarstva sporta, zdravlja i prosvete, sa ciljem jačanja razvojnog sistema fizičkog i zdravstvenog vaspitanja i sporta kod dece i mladih. U okviru programa kom su, pored predstavnika ministarstava, pokrajinskih i državnih institucija, prisustvovali gradonačelnik Kikinde, Nikola Lukač, kao i članovi Gradskog veća Valentina Mickovski i Dragan Pecarski, govorilo se o značaju bavljenja sportom i unapređenju časova fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u školama.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Po čemu je Kikinda najprepoznatiljivija?
GLASAJTE 911  glas(ov)(a)

Anketa

Upitnk za građane rekreativce u Gradu Kikinda Popunite upitnik

eGrađanin


COVID-19 vakcine u Srbiji


Pandemija


 

E-uprava


Projekti

Projekti...
CBRM

“Rumunsko-srpsko prekogranično praćenje rizika u slučaju vanrednih situacija” - skraćeno “CBRM” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Udruženjem za razvoj među zajednicama za upravljanje vanrednim situacijama iz Rumunije, Inspektorat za vanredne situacije „Banat“ okruga Timiš, Žandarmerijski inspektorat okruga Timiš i Gradom Zrenjanin.

ECOLAKES

“ECOLAKES” - je projekat koji će Grad Kikinda realizovati u partnerstvu sa Opštinom Žombolj. Može se reći da je ovo nastavak uspešne, dugogodišnje saradnje koju su dva bratska grada već uspostavila u brojnim oblastima,

Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.