Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Završen Božićni turnir u malom fudbalu, “Flori” lovorike

Datum: 20.01.2019.

Ekipa kikindske “Flore” pobednik je Božićnog turnira u malom fudbalu. Oni su uzbudljivoj finalnoj utakmici, pred prepunim gledalištem “Jezera”, savladali ekipu Autoservis Jovin” iz Zrenjanina sa 2:1. Pobedničkoj ekipi pripalo je 200.000 dinara. Zrenjaninci su morali da se zadovolje sa 50.000 dinara. Treće mesto i 30.000 dinara osvojili su fudbaleri “MZ Novaković i Pivnica”. Šampionima, najistaknutijim pojedincima, kao i predstavnicima ekipa koje su osvojile drugo i treće mesto čestitala je, i nagrade uručila Jelena Bakić, predsednica Sportskog saveza Kikinde. Čestitkama se pridružio Saša Kresoja, predstavnik Organizacionog odbora turnira “Kikinda 2019”. Kvalitetom prikazanog fudbala, posetom i celokupnom atmosferom on je veoma zadovoljan.

 

OPŠIRNIJE

Časno plivali i poneli se na Bogojavljenje

Datum: 19.01.2019.

Za Časni krst danas se plivalo na Starom jezeru i “Strelištu” u Novim Kozarcima. Peto po redu plivanje za bogojavljenski krst okupilo je u Kikindi dosad najveći broj učesnika. Osim rekordnih 22 plivača, od kojih i jednu damu, ostaće upamćeno i zbog časnog poteza mladih kikindskih plivača. Srđan Božin i Matija Ratko prvi su doplivali do Časnog krsta, a onda ga predali sugrađanki i bokserki Dragani Golić. Po izlasku na obalu, Dragana je poljubila Časni krst.

 

OPŠIRNIJE

Kikindski preduzetnici proslavili krsnu slavu

Datum: 19.01.2019.

Članovi Opšteg udruženja preduzetnika danas su obeležili krsnu slavu- Bogojavljenje. Slavski kolač osveštali su sveštenici SPC, a svojim prisustvom su svečarsku atmosferu upotpunili zvaničnici lokalne samouprave i Severnobanatskog okruga. Proslavi krsne slave prisustvovali su i prijatelji kikindskog udruženja preduzetnika. Siniša Pašić, predsednik Opšteg udruženja preduzetnika Kikinda, ukazao je da se članstvo konstantno uvećava i da okuplja više od 80 preduzetnika.

 

OPŠIRNIJE

Veličanstvenom skupu u Beogradu prisustvovalo više od 1.000 Kikinđana

Datum: 18.01.2019.

Više od 1.000 Kikinđana i meštana okolnih sela prisustvovali su u Beogradu dočeku predsednika Rusije, Vladimira Putina. Jedan od najvećih svetskih lidera boravio je u jednodnevnoj poseti Srbiji. U pratnji domaćina, predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vladimir Putin obišao je Hram Svetog Save. Veličanstven skup okupio je između 120.000 i 130.000 ljudi, a na platou ispred hrama, i u okolnim ulicama, bili su i naši sugrađani. Kikinđani su, organizovano, otputovali u Beograd. Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, ocenio je da su sugrađani pružili veliku podršku politici Aleksandra Vučića.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 224  glas(ov)(a)

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.