Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Sa Vlatkom Stefanovskim ispratili “Dane ludaje” i dočekali jesen

Datum: 24.09.2018.

Poslednje koncertno veče “Dana ludaje” opravdalo je očekivanja brojne publike, koja je sa uživanjem ispratila dvočasnovni nastup legendarnog Vlatka Stefanovskog. Na sceni su mu društvo pravili Dino Milosavljević i Đoko Maksimovski. Vlatko Stefanovski trio u ovoj postavi nastupa već 18 godina. Najveće emocije izazvali su antologijski hitovi koje je Vlatko Stefanovski izvodio sa grupom “Leb i sol”, a koncert je okončan “Bistrom vodom”.

 

OPŠIRNIJE

To može samo Lepa Brena, koncertu prisustvovalo 30.000 ljudi

Datum: 23.09.2018.

Lepa Brena se potrudila i uspela da nadmaši sva očekivanja publike i organizatora manifestacije “Dani ludaje”. Horski je sa njom, u subotu uveče, pevalo rekordnih  30.000 ljudi, a značaj broj pristigao je iz Rumunije. Uoči spektakularnog koncertu, Lepa Brena se prisetila početka karijere koja je počela u Kikindi, u hotelu “Narvik”.

 

OPŠIRNIJE

Pedesetak izlagača na tradicionalnom Sajmu preduzetnika

Datum: 23.09.2018.

I na ovogodišnjim “Danima ludaje” predstavljaju se domaći i inostrani privrednici i preduzetnici. Dvanaesti mini Sajam preduzetnika okupio je oko 50 izlagača iz Rumunije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Predsednika Opšteg udurženja preduzetnika Kikinda, Siniša Pašić, kaže da „Dani ludaje“ imaju veliki značaj za ovu branšu.

OPŠIRNIJE

Na 33. “Danima ludaje” postavljeni novi apsolutni rekord

Datum: 22.09.2018.

Stevan Martić iz Zemuna, novi je apsolutni rekorder “Dana ludaje” sa tikvom od skoro tri metra. Pobednička tikva ima tačno 295 centimetara, a njemu je pripao pehar i novčana nagrada od 100.000 dinara. Identičan novčani iznos pripao je i njegovoj verenici Dijani Vukadinović iz Jarka. U prestonicu džinovskih bundeva ona je donela teškašicu koja vaga 341, 5 kilograma.

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 139  glas(ov)(a)

33. DANI LUDAJE


 

Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.