Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Култура поново спојила Кикинду и Западни универзитет из Темишвара

Датум: 25.06.2019.

Град Кикинда и Западни универзитет из Темишвара реализоваће у наредних 12 месеци пројекат “Музичко културно наслеђе Баната” који је вредан нешто више од 327.000 евра. У фокусу трећег по реду заједничког прекограничног пројекта ових партнера, поново је култуно наслеђе. Какве ће конкретне бенефите имати АДЗНМ “Гусле” и Културни центар указао је Саша Танацков, члан Градског већа.

 

ОПШИРНИЈЕ

Акција “Недеља за чистију Војводину” реализована и у Кикинди

Датум: 25.06.2019.

Рубни део гррада, од НИС-ове бензинске станице до Банатске улице, данас је уредило педесетак суграђана и дало допринос великој еколошкој акцији “Недеља за чистију Војводину” коју организује Покрајински секретаријат за урбанизам и заштиту животне средине. Мирослава Крнић, секретарка градског Секретаријата за заштиту животне средине, пољопривреду и рурални развој, навела је да се ради о најкритичнијој локацији.

 

ОПШИРНИЈЕ

Чувајући песништво и Антића, чувамо наш национални идентитет

Датум: 24.06.2019.

Стиховима непролазног Мике Антића које су говорили Војислав Воја Брајовић, Светозар Цветковић, Милица Михајловић, Милица Зарић, Јелена Ђокић и Миодраг Петровић, али и звуцима оркестра “Мокас”, Мокрин је по 34. пут одао дужну почаст земљаку којим се дичи. На дан када је велики песник, редитељ, новинар, сликар и боем отишао у легенду, одржан је Меморијал “Мирослав Антић”. У програм који је водила Маја Шуша, учестововали су и новинар Бора Отић, писац Иван Радосављевић, писац и драматург Божо Копривица. Вече Мики у част, моћном гласом и непоновљивом интерпретацијом улепшала је Тања Јовићевић.

 

ОПШИРНИЈЕ

Два јубилеја, пет хорова и незаборавно вече духовности и културе

Датум: 23.06.2019.

Поводом 800 година самосталности Српске православне цркве и 250 година од почетка градње храма Светог Николе, православна црквена општина Кикинда организовала је концерт пет хорова. Публици су се у храму Светог Николе представили “Мироноснице” из Зрењанина, али и чланови четири овдашња хора. Поред хора при храму Светог Николе, публика је уживала и у наступу чланова хора „Корнелије Станковић“, „Атендите“ и „Свети Јосиф Темишварски“ при храму светих Козме и Дамјана. Јединственом културном догађају присуствовали су Саша Танацков, члан Градског већа и Станислава Хрњак, председница градске Скупштине града.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 356  глас(ов)(а)

Услужни центар


Почев од среде, 06.02.2019. године, плаћање административних такси у Услужном центру могуће је извршити и банкарским платним картицама. 

Е-управа


Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.