Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Кикинда има квалитетне мере популационе политике

Датум: 20.08.2019.

Држава је спремна да помогне како би се додатно оснажиле постојеће мере популационе политике које реализује Град Кикинда, а пожељно је и успостављање вертикалне линије популационе политике. То је суштина разговора министарке без портфеља, др Славице Ђукић Дејановић и градоначеника Павла Маркова. Током састанка је констатовано да се, поред пронаталитетне политике и стимулисања рађања, мора решити и проблем активног старења.

 

ОПШИРНИЈЕ

Мокринчанима Банат у срцу

Датум: 19.08.2019.

Прво учешће чланова КУД-а „Мокрин“ на манифестацији „Кикиндско лето“ још дуго ће препричивати чланови овог сјајног ансамбла, али и публика. Кикинђани су овацијама испратила кореографије и програм певачких група КУД- а „Мокрин“. На сцени у дворишту Курије, представило се педесетак фолклораша.

 

ОПШИРНИЈЕ

У Новим Козарцима одржана прва „Пекмезијада“

Датум: 19.08.2019.

Нови Козарци и овај део Баната добили су нову гастрономску манифестацију. Новокозарачко удружење жена „Нарцис“ осмислио је и реализовало прву „Пекмезијаду“. Девет екипа надметало се у припремању пекмеза од шљива. По оцени жирија, најукуснији пекмез припремила је екипа ОШ „Иво Лола Рибар“ из Нових Козараца. Друго место припало је комшиницама из Руског Села, екипи „Јединство“. Да бивши акцијаши добро баратају и варјачом, а припрема пекмеза није им страна, потврдили су чланоцв кикиндске ДОРЕ. На премијерној „Пекмезијади“, бивши Титови ударници заузели су треће место.

 

ОПШИРНИЈЕ

Истинит догађај верно дочарали у комедији “Лажи ме”

Датум: 18.08.2019.

Да је извођење хит представа у дворишту Курије омиљен сегмент “Кикиндског лета” потврдила је слика током и након завршетка питке комедије “Лажи ме”, у режији Драгослава Дабића, коју су извели Сандра Бугарски и Александар Дунић. Иако је ова представа, силом прилика, “ускочила” уместо раније најављене “Нисам луд да умрем гладан”, публика је потпуно сита напустила Курију. Аплаузима је наградила глумце који су верно дочарали како звуче ситне, али и оне тешке лажи које су покидале толике везе. Лепомир (Александар Дунић) и Ружица (Сандра Бугарски) након 25 година брака одлучују да отпутују у бању, у којој су провели медени месец. Заглављени на сеоској железничкој станици, чекајући воз који никако да дође, супружници упадају у комичан лавиринт сумњи, полуистина и интрига које их доводе на ивицу апсурда.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 407  глас(ов)(а)

Плати картицом и победи


 ОПШИРНИЈЕ

Е-управа


Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.