Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Свечарска атмосфера на Вашаришту, ЖАК обелележио летњег Светог Николу

Датум: 22.05.2019.

Фудбалери, чланови управе ФК ЖАК и пријатељи популарних “жутих марава” данас су обележили крсну славу, летњег Светог Николу. Пре резања славског колача, на Вашаришту је одигана ревијална утакмица три селекције ЖАК-а. Железничарима је летњег Светог Николу, поред осталих, честитао и Павле Марков, градоначелник Кикинде.

 

ОПШИРНИЈЕ

Кикинђани достојанствено обележили летњег Светог Николу

Датум: 22.05.2019.

Слава Града Кикинде, летњи Свети Никола, данас је достојанствено обележена. Литија је прошла тргом и централним градским улицама, уз учешће досад највећег броја грађана. Непрегледну поворку предводили су функционери локалне самоуправе и свештенство СПЦ. У Градској кући обављено је свечано резање славског колача. Кум овогодиње славе био је Владимир Галић, покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине. Домаћину славе, куму, званицама, али и свим грађанима, славу је честитао јереј Никола Мишковић, старешина храма Светог оца Николе. Он је изразио је задовољство што су заједно прославили летњег Светог Николу, јер је то и њихова храмовна слава.

 

ОПШИРНИЈЕ

Снажна подршка женском предузетништву

Датум: 21.05.2019.

„Телеком Србија“ донирао је чланицама удружења жена „Великоселке“ новац за адаптацију њихових просторија и хуманитарни рад. Пројектом „УдруЖене“, ова компанија подржава женско предузетништво и оснажује жене како би активно учествовале у развоју локалних заједница.

 

ОПШИРНИЈЕ

У Банатској Тополи проглашена ванредна ситуација

Датум: 21.05.2019.

Градоначелник Кикинде, Павле Марков, прогласио је у Банатској Тополи ванредну ситуацију, јер је недељно невреме највеће штете причинило тамошњим пољопривредницима. Наводећи да је у том селу и околини пало око 50 литара кише по квадратном метру, Марков је прецизирао да су усеви, повртњаци, воћњаци и виногради страдали и од леда.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Где планирате да проведете годишњи одмор?
ГЛАСАЈТЕ 317  глас(ов)(а)

Услужни центар


Почев од среде, 06.02.2019. године, плаћање административних такси у Услужном центру могуће је извршити и банкарским платним картицама. 

Е-управа


У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.

 Локални акциони план политике за младе

Локални акциони план политике за младе општине Кикинда најважнији је стратешки документ политике за младе и један од кључних елемената инегрисаног система подршке младима. Циљна група су млади од 15 до 30 година без обзира на друштвени положај, националност, верско, политичко, сексуално или друго опредељење.