Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Марица Стражмештер постала прва “Легенда Језера”

Датум: 16.04.2021.

Табла са импресивном биографијом и фотографијама Марице Стражмештер, најбоље кикиндске пливачице свих времена и учеснице Олимпијских игара у Сиднеју и Пекингу, од данас краси отворени базен СЦ “Језеро”. У овом, али и затвореном базену, почела је блистава спортска каријера прве “Легенде Језера”. То је и назив маркетинг кампање која ће, према речима Дејана Пудара, директора СЦ "Језеро", трајати наредне две године.

 

ОПШИРНИЈЕ

Захвалница др Ненаду Вељковићу за пожртвованост у очувању здравља Кикинђана

Датум: 16.04.2021.

Никола Лукач, градоначелник Кикинде, уручио је данас др Ненаду Вељковићу, интернисти кардиологу Опште болнице, захвалницу за пожртвовање у очувању здравља грађана Кикинде. Претходно је овог младог лекара, поводом Дана државности, златном медаљом за заслуге у борбу против ковида, одликовао Александар Вучић, председник Србије.

 

ОПШИРНИЈЕ

Значајна подршка локалне самоуправе пољопривредницима

Датум: 09.04.2021.

Локална самоуправа сваке године издваја значајна средства за субвенционисање пољопривредне производње , а ове године из буџета града издвојено је 15,2 милиона динара за ту намену. Јавни позиви за доделу средстава расписани су јуче, истакао је Далибор Оличков, руководилац Одсека за пољопривреду приликом посете пољопривредном газдинству Степанов у Иђошу.

 

ОПШИРНИЈЕ

Велики дан за 44 радника ПУ “Драгољуб Удицки”, потписали уговоре о раду на неодређено

Датум: 06.04.2021.

Васпитачи, стручни сарадници, медицинске сестре и радници са нижом стручном спремом, њих 44, потписали су данас у вртићу “Мики” са Кристином Дрљић, директорицом ПУ “Драгољуб Удицки” уговоре о раду на неодређено време. Они су у овој установи провели између 5 и 13 година, а није их, како кажу, напуштала нада да ће ово и десити.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Да ли поштујете прописане мере заштите у борби против пандемије вируса COVID -19?
ГЛАСАЈТЕ 454  глас(ов)(а)

Испитивање задовољства корисника услуга водовода и канализације


Поштовани Корисници,

У циљу унапређења својих услуга, ЈП „Кикинда“ је одлучило да спроведе истраживање о задовољству корисника услугама водоснабдевања и канализације. У том смислу, љубазно Вас молимо да издвојите 10 минута и попуните овај упитник, који ће нам помоћи да будемо још квалитетнији у пружању услуга Вама – нашим корисницима.

ЈП „КИКИНДА“

Попуните анкету

Будимо одговорни


Пандемија


 

У фокусу

Будите у жижи збивања... Прегледајте све текстове из рубрике

Пројекти

Пројекти...
ECOLAKES

“ECOLAKES” - је пројекат који ће Град Кикинда реализовати у партнерству са Општином Жомбољ. Може се рећи да је ово наставак успешне, дугогодишње сарадње коју су два братска града већ успоставила у бројним областима,

Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.

Електронско гласање

Досегнувши висок ниво и импелментирајући концепт е-управе наметнула се додатна потреба за уврштавањем модула електронских седница Скупштине општине, као и Општинског већа, који је Општина Кикинда кренула да реализује својим средствима.