Grb Kikinde

Актуелно

Будите информисани...

Концерт „Србија нас спаја“ у свечаној сали Народног музеја

Датум: 29.09.2022.

У свечаној сали Народног музеја одржан је концерт соло песама за глас и клавир под називом ''Србија нас спаја'', уметница из Новог Сада, сопрана Аготе Виткаи Кучере и пијанисткиње Јелене Симоновић Ковачевић. На концерту, који је организовао Културни центар Кикинда, изведена су дела Петра Коњовића, Јосифа Шлезингера, као и бугарске, грчке и македонске песме. Публика је имала прилику да послуша композиције на десет језика, што је био један од најлепших начина да се прикаже како нас Србија музиком спаја. Овом догађају присуствовале су Рамона Тот и Валентина Мицковски, чланице Градског већа.
 

 

ОПШИРНИЈЕ

Радни састанак са представницима Фондације „Дајана Пауновић“

Датум: 29.09.2022.

Градоначелник Кикинде, Никола Лукач и Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника, имали су, у градоначелниковом кабинету, радни састанак са представницима Фондације ''Дајанa Пауновић", на тему родне равноправности. Циљ Фондације "Дајана Пауновић" је економско оснаживање жена, афирмација жена, подстицање предузетништва, као и промоција једнаких могућности. Са друге стране, Град Кикинда издваја значајна средства из градског буџета, када су у питању популациона и социјална политика, већ годинама се примењују одређене мере, којима се поспешују породица, рађање и на тај начин доприноси економском оснаживању жена.

 

ОПШИРНИЈЕ

Кикиндски „Ротари клуб“ донирао информатичку опрему кикиндским школама и вртићима

Датум: 28.09.2022.

Чланови кикиндског ''Ротари клуба'' донирали су основним школама ''Вук Караџић" и ''Јован Поповић" у Кикинди и ''1. октобар" у Башаиду, као и Предшколској установи ''Драгољуб Удицки", информатичку опрему. Предшколска установа добила је табле за цртање, ормариће, лап-топ и камере, док су школама уручени такозвани мБот роботи, едукативна наставна средства за учење програмирања за млађи узраст. Тим поводом је у Градској кући уприличено потписивање уговора о овој донацији, ком су присуствовали Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника Кикинде, директори установа и представници ''Ротари клуба'' Кикинда.

 

ОПШИРНИЈЕ

Прослављени одбојкаш и спортски психолог, Андрија Герић, одржао предавање о менталном здрављу код младих

Датум: 27.09.2022.

Град Кикинда и Спортски савез Кикинде организовали су у хали Спортског центра ''Језеро'' предавање прослављеног одбојкаша, Андрије Герића, спортског психолога, који је пред великим бројем деце од 11 до 16 година причао о томе на који начин да се млади ментално припреме за постизање што бољих резултата, како у школи, тако и на тренинзима. Циљ оваквог предавања јесте да се деца опусте и да постану свесна својих могућности, уз што веће самопоуздање и јачу менталну снагу. У плану је да се ова предавања организују чешће и да буду намењена, не само ученицима, већ и тренерима и спортским радницима. Програму су присуствовали и Драган Пецарски, члан Градског већа задужен за спорт и омладину, Валентина Мицковски, чланица Градског већа задужена за културу и образовање, као и Јелена Бакић, председница Спортског савеза Кикинде.

 

ОПШИРНИЈЕ

Анкета

Побољшајмо град... Да ли поштујете прописане мере заштите у борби против пандемије вируса COVID -19?
ГЛАСАЈТЕ 740  глас(ов)(а)

еГрађанин


COVID-19 вакцине у Србији


Пандемија


 

Е-управа


Пројекти

Пројекти...
CBRM

“Румунско-српско прекогранично праћење ризика у случају ванредних ситуација” - скраћено “CBRM” - је пројекат који ће Град Кикинда реализовати у партнерству са Удружењем за развој међу заједницама за управљање ванредним ситуацијама из Румуније, Инспекторат за ванредне ситуације „Банат“ округа Тимиш, Жандармеријски инспекторат округа Тимиш и Градом Зрењанин.

ECOLAKES

“ECOLAKES” - је пројекат који ће Град Кикинда реализовати у партнерству са Општином Жомбољ. Може се рећи да је ово наставак успешне, дугогодишње сарадње коју су два братска града већ успоставила у бројним областима,

Унапређење повезаности Баната

Пројекат под називом „Унапређење повезаности Баната“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) настао је из потребе становника дуж обе стране границе, за бољом међусобном повезаности и проходности.

Локално наслеђе за активни туризам у Банату

Пројекат „Локално наслеђе за активни туризам у Банату“ има за циљ јачање економске и социјалне кохезије румунско-српске пограничне области заједничким промовисањем наслеђа и развојем туризма.

Мрежа мобилности радне санаге у прекограничној области

Пројекат „Мрежа мобилности радне снаге у прекограничној области“ има за циљ да се на основу заједничких прекограничних акција румунских и српских учесника постигне више избалансиран и одржив друштвено-економски развој румунско-српске пограничне области

Прекогранична сарадња 3

У оквиру ИПА програма прекограничне сарадње Румунија – Србија општина Кикинда реализује пројекат „Living Heritage“ – Културно наслеђе

Кикинда - наш заједнички дом

Кикинда - наш заједнички дом је пројекат финансиран од стране европске Уније у оквиру ИПА 2011 програма. Главни корисници овог пројекта су избегла и интерно расељена лица.

Прекогранична сарадња 2

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Заштита од Поплава – За Бољи Квалитет Живота"

Прекогранична сарадња

У оквиру прекограничног програма Румунија – Србија општина Кикнда реализује пројекат пројект „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Заштита здравља животиња - Animal Health Protection

Пројекат из програма прекограничне сарадње Мађарска Србија који представља наставак сарадње између општина Кикинда и Мако као и Јавне агенција за пољопривреду и малу привреду општине Kикинда и Непрофитног комуналног предузећа ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' из Макоа.