Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Istinit događaj verno dočarali u komediji “Laži me”

Datum: 18.08.2019.

Da je izvođenje hit predstava u dvorištu Kurije omiljen segment “Kikindskog leta” potvrdila je slika tokom i nakon završetka pitke komedije “Laži me”, u režiji Dragoslava Dabića, koju su izveli Sandra Bugarski i Aleksandar Dunić. Iako je ova predstava, silom prilika, “uskočila” umesto ranije najavljene “Nisam lud da umrem gladan”, publika je potpuno sita napustila Kuriju. Aplauzima je nagradila glumce koji su verno dočarali kako zvuče sitne, ali i one teške laži koje su pokidale tolike veze. Lepomir (Aleksandar Dunić) i Ružica (Sandra Bugarski) nakon 25 godina braka odlučuju da otputuju u banju, u kojoj su proveli medeni mesec. Zaglavljeni na seoskoj železničkoj stanici, čekajući voz koji nikako da dođe, supružnici upadaju u komičan lavirint sumnji, poluistina i intriga koje ih dovode na ivicu apsurda.

 

OPŠIRNIJE

Gradski trg ukrasili oldtajmeri

Datum: 18.08.2019.

Kulturni centar, uz podršku lokalne samouprave, a u okviru “Kikindskog leta, priredio je ljubiteljima raritetnih četvorotočkaša pravi praznik za oči. Gradski trg ukrasile su vremešna 24 vozila koja su učestovala u 1.200 kilometara dugom reliju kroz Srbiju i Rumuniju. Marko Markovljev, organizator programa KCK, objasnio je da izložba predstavlja rezultat saradnje sa Udruženjem građana “Pokretač” i Savezom starovremenskih vozila, ostvarene pre godinu dana. Dalibor Ružić, predsednik Saveza za istorijska vozila Srbije, pohvalio se da su uspeli da uključe hrvatski, slovenački i srpski.

 

OPŠIRNIJE

Kikinđane je na “Jezeru” muzički ringišpil vratio u devedesete

Datum: 17.08.2019.

U roku od nedelju dana ponovo se na “Jezeru” đuskalo. Ovog puta, na muzičkom meniju bile su “vesele devedesete”. Veče posvećeno ljubiteljima muzike devedesetih, po prvi put, organizovano je u okviru manifestacije “Kikindsko leto”. Olivera Marinkov iz Odseka za poslove razvoja grada, kaže da su odlučili da muzički deo programa obogate i ovom tematskom žurkom.

 

OPŠIRNIJE

Do nedelje 3. likovna kolonija u Banatskom Velikom Selu

Datum: 17.08.2019.

Izložbom slika nastalih na prethodna dva saziva, u petak je na prostoru velikoselskog jezera “Laguna” otvorena trodnevna likovna kolonija posvećena Dušanu Kerkezu DŽevu. Marko Đaković, predsednik udruženja likovnih i književnih stvaralaca “DŽev”, ukazao je da na ovaj način Velikoselci neguju sećanja na jednog od najtalentovaniji umetnika koji je preminuo 1981. godine.

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 406  glas(ov)(a)

Plati karticom i pobedi


 OPŠIRNIJE

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.