Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Snažna podrška ženskom preduzetništvu

Datum: 21.05.2019.

„Telekom Srbija“ donirao je članicama udruženja žena „Velikoselke“ novac za adaptaciju njihovih prostorija i humanitarni rad. Projektom „UdruŽene“, ova kompanija podržava žensko preduzetništvo i osnažuje žene kako bi aktivno učestvovale u razvoju lokalnih zajednica.

 

OPŠIRNIJE

U Banatskoj Topoli proglašena vanredna situacija

Datum: 21.05.2019.

Gradonačelnik Kikinde, Pavle Markov, proglasio je u Banatskoj Topoli vanrednu situaciju, jer je nedeljno nevreme najveće štete pričinilo tamošnjim poljoprivrednicima. Navodeći da je u tom selu i okolini palo oko 50 litara kiše po kvadratnom metru, Markov je precizirao da su usevi, povrtnjaci, voćnjaci i vinogradi stradali i od leda.

 

OPŠIRNIJE

Poželjno veće prisustvo žena u politici, Kikinda primer dobre prakse

Datum: 21.05.2019.

Predstavnice Ženske parlamentarne mreže Skupštine AP Vojvodine, nakon susreta sa odbornicama lokalnog parlamenta, ocenile su da je Kikinda primer dobre prakse, ali da je poželjno još veće prisustvo žena u politici. Na sastanku se moglo čuti da i odborničke grupe žena nisu još uvek formirane u svim gradovima i opštinama, što nije slučaj u Kikindi. Konstatovano je da Kikinda, u pogledu prisustva žena u politici i rodne ravnopravnosti, može da bude uzor mnogim sredinama u Vojvodini. Predsednica gradske Skupštine, Stanislava Hrnjak, konstatovala je da je naša lokalna samouprava pokazala na koji način žene u politici mogu da budu produktivne i kreativne.

 

OPŠIRNIJE

“Sportske igre mladih” okupile više od 5.000 učesnika

Datum: 20.05.2019.

Karavan radosti i prijateljstva „Sportskih igara mladih“ danas se zaustavio u našem gradu. Na otvorenih terenima i u Hali SC “Jezero” učesnici najveće sportske međunarodne amaterske manifestacije na Balkanu nadmetali su se u osam sportskih disciplina: malom fudbalu, basketu, tenisu, između dve vatre, odbojci, stonom tenisu, rukometu i šahu. Manifestacija koja promoviše zdrave stilove života, prijateljstvo i toleranciju, u Kikindi je održana po četvri put. Bosilja Srdić, zamenica gradonačelnika, ocenila je nakon svečano otvaranja “Sportskih igara mladih” da je Kikinda grad mladosti i sporta.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Gde planirate da provedete godišnji odmor?
GLASAJTE 317  glas(ov)(a)

Uslužni centar


Počev od srede, 06.02.2019. godine, plaćanje administrativnih taksi u Uslužnom centru moguće je izvršiti i bankarskim platnim karticama. 

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.