Grb Kikinde

Aktuelno

Budite informisani...

Epideomološka situacija nije eskalirala, gradonačelnik poziva na oprez i samodisciplinu

Datum: 03.07.2020.

Gradski Štab za vanredne situacije razmatrao je aktuelnu epidemiološku situciju u Kikindi. Ocenjeno je da situacija nije eskalirala, ali je građanima upućen apel da budu obazrivi i poštuju zdravstveno-higijenske mere koje podrazumevaju nošenje maski, pranje ruku i držanje socijalne distance. Apelu se pridružio Pavle Markov, gradonačelnik Kikinde i komandant gradskog Štaba za vanredne situacije. On je ukazao da je u nekoliko gradova uvedena vanredna situacija.

 

OPŠIRNIJE

Dani Ludaje osvojile nagradu etno brenda Srbije za 2019. godinu

Datum: 03.07.2020.

Dana 02.07.2020. godine su u Beogradu dodeljene nagrade „Etnobrend godine“ za 2019, a ovo prestižno priznanje dobilo je 25 firmi, zadruga, poljoprivrednih gazdinstava i kulturnih ustanova, od preko 200 koliko je konkurisalo. Nagrade je dodelio ekonomski portal Privredni.rs u saradnji sa Zadružnim savezom Srbije i uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.


 

OPŠIRNIJE

“Vidovdanski kup” u Kikindi okupio 46 streličara

Datum: 28.06.2020.

Streličarsko udruženje “ Apolo” organizovalo je u nedelju, na Vašarištu, “Vidovdanski kup Kikinde”. Takmičenje je okupilo 44 takmičara iz osam gradova, a oni su se nadmetali u juniorkoj, kadetskoj i senirskoj konkurenciji. U ime grada domaćima, streličare je pozdravio Milivoj Linjački, član Gradskog veća.

 

OPŠIRNIJE

Vidovdanski sabor u Nakovu okupio veliki broj gostiju i meštana

Datum: 27.06.2020.

Nakovčani su seosku slavu, Vidovdan, zbog poznate epidemiološke situacije, obeležili bez Međunarodnog festivala folklora „Ajmo zaigrati, ajmo de“, ali svečarska atmosfera i dobro raspoloženje nisu izostali. Upriličeno je takmičenje u kuvanju pasulja. U konkurenciji 42 ekipe iz svih krajeva Vojvodine, po oceni žirija, članovi DVD iz Kaća pripremili su najukusniji pasulj. Drugo mesto pripalo je nakovačkom "Poletu", a treće jedinoj ženskoj ekipi. Činile su je članice DVD Kikinda.

 

OPŠIRNIJE

Anketa

Pobolјšajmo grad... Da li poštujete propisane mere zaštite u borbi protiv pandemije virusa COVID -19?
GLASAJTE 123  glas(ov)(a)

E-uprava


Projekti

Projekti...
Unapređenje povezanosti Banata

Projekat pod nazivom „Unapređenje povezanosti Banata“ (eng. „Improvement of Banat Connectivity – IBC“) nastao je iz potrebe stanovnika duž obe strane granice, za boljom međusobnom povezanosti i prohodnosti.

Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu

Projekat „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ ima za cilj jačanje ekonomske i socijalne kohezije rumunsko-srpske pogranične oblasti zajedničkim promovisanjem nasleđa i razvojem turizma.

Mreža mobilnosti radne sanage u prekograničnoj oblasti

Projekat „Mreža mobilnosti radne snage u prekograničnoj oblasti“ ima za cilj da se na osnovu zajedničkih prekograničnih akcija rumunskih i srpskih učesnika postigne više izbalansiran i održiv društveno-ekonomski razvoj rumunsko-srpske pogranične oblasti

Prekogranična saradnja 3

U okviru IPA programa prekogranične saradnje Rumunija – Srbija opština Kikinda realizuje projekat „Living Heritage“ – Kulturno nasleđe

Kikinda - naš zajednički dom

Kikinda - naš zajednički dom je projekat finansiran od strane evropske Unije u okviru IPA 2011 programa. Glavni korisnici ovog projekta su izbegla i interno raseljena lica.

Prekogranična saradnja 2

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt "Flood Prevention – For Better Life Quality" – "Zaštita od Poplava – Za Bolji Kvalitet Života"

Prekogranična saradnja

U okviru prekograničnog programa Rumunija – Srbija opština Kiknda realizuje projekat projekt „Common actions, common values – Resita and Kikinda, together for the future“

 Zaštita zdravlja životinja - Animal Health Protection

Projekat iz programa prekogranične saradnje Mađarska Srbija koji predstavlja nastavak saradnje između opština Kikinda i Mako kao i Javne agencija za poljoprivredu i malu privredu opštine Kikinda i Neprofitnog komunalnog preduzeća ''Makói Kommunális Nonprofit Kft'' iz Makoa.

Elektronsko glasanje

Dosegnuvši visok nivo i impelmentirajući koncept e-uprave nametnula se dodatna potreba za uvrštavanjem modula elektronskih sednica Skupštine opštine, kao i Opštinskog veća, koji je Opština Kikinda krenula da realizuje svojim sredstvima.

 Lokalni akcioni plan politike za mlade

Lokalni akcioni plan politike za mlade opštine Kikinda najvažniji je strateški dokument politike za mlade i jedan od ključnih elemenata inegrisanog sistema podrške mladima. Ciljna grupa su mladi od 15 do 30 godina bez obzira na društveni položaj, nacionalnost, versko, političko, seksualno ili drugo opredeljenje.